marți, 15 noiembrie 2011

Trei insurgenţi ucişi în Pakistan, într-o lovitură cu un avion american fără pilot


MIRANSHAH (MEDIAFAX) - Trei insurgenţi au fost ucişi marţi într-o lovitură efectuată de un avion american fără pilot într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, în apropierea frontierei cu Afganistanul, au anunţat oficiali pakistanezi din domeniul securităţii, relatează AFP.
Atacul a avut loc la Miranshah, capitala regiunii Waziristanul de Nord, un sanctuar Al-Qaida şi al aliaţilor săi talibani, au precizat aceşti oficiali.
"O dronă americană a lansat două rachete împotriva unei tabere de insurgenţi, ucigând trei rebeli", a declarat un oficial pakistanez din cadrul securităţii, sub protecţia anonimatului.
Un alt oficial a confirmat atacul şi bilanţul, adăugând că patru-cinci avioane fără pilot continuau să survoleze zona.
Waziristanul de Nord este principalul fief, în zonele tribale de la frontiera cu Afganistanul, al talibanilor pakistanezi, care au jurat în 2007 credinţă Al-Qaida şi care sunt implicaţi de atunci într-o campanie extrem de sângeroasă de atentate pe întregul teritoriu afgan. Acesta este totodată principalul sanctuar Al-Qaida din lume şi baza din spatele frontului a anumitor grupări talibane afgane, în special a reţelei Haqqani, principala ţintă a trupelor americane.
Avioanele CIA fără pilot atacă frecvent cu rachete această regiune, vizând Al-Qaida şi Haqqani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu