miercuri, 9 noiembrie 2011

Afganistan: cel puţin 60 de insurgenţi talibani ucişi într-un atac


Kabul, 9 nov /Agerpres/ - Cel puţin şaizeci de talibani au fost ucişi marţi seara, când un 'grup numeros' de insurgenţi au atacat fără succes un avanpost al forţei NATO din Afganistan (ISAF), în estul ţării, în apropiere de graniţa cu Pakistanul, a declarat miercuri un oficial local, relatează AFP.

ISAF a confirmat că a ripostat la un atac împotriva unuia dintre avanposturile sale din provincia Paktika, însă nu a spus câţi insurgenţi au fost ucişi.

Mokhlis Afghan, un purtător de cuvânt al guvernatorului din Paktika, a declarat că între 60 şi 70 de insurgenţi talibani au fost ucişi noaptea trecută în districtul Barmal, frontalier cu Pakistanul, cifră imposibil de verificat.

'Un grup mare de insurgenţi au intenţionat să atace baza comună a ISAF şi armatei afgane în districtul Barmal, însă au fost opriţi cu ajutorul unui sprijin aerian', a adăugat el, estimând că atacatorii 'veneau probabil din cealaltă parte a frontierei'.

Provincia Paktika, la fel ca şi cele învecinate Khost şi Paktia, sunt bastioane ale reţelei Haqqani, care are legături cu talibanii şi a fost declarată ţinta nr .1 a Washingtonului în această ţară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu