marți, 15 noiembrie 2011

Armata Naţională pregăteşte evacuarea pesticidelor din Moldova

Miercuri, 16 Noiembrie, ora 12:00, un detaşament chimic al Armatei Naţionale demarează operaţiunea de pregătire pentru evacuarea şi distrugerea a 20 tone de deşeuri de pesticide din depozitul raional amplasat în satul Clocuşna, raionul Ocniţa.
Detaşamentul Armatei Naţionale va reambala, eticheta şi paleta deşeurile de pesticide în ambalaje care permit exportul mărfurilor periculoase, în cadrul proiectului „Remedierea locaţiilor de mediu cauzate de pesticidele perimate în Moldova”.

Scopul proiectului este evacuarea şi distrugerea integrală a deşeurilor de pesticide din R. Moldova, care sînt stocate în prezent în trei depozite raionale. Este vorba despre 200 tone de deşeuri de pesticide, care au fost centralizate şi reambalate cu suportul financiar al NATO şi Guvernului Republicii Moldova în raioanele Ocniţa (satul Clocuşna), Căuşeni (satul Leontevo) şi Cantemir (satul Ciobalaccia).

Proiectul „Remedierea locaţiilor de mediu cauzate de pesticide perimate în Moldova” este în valoare de 500 mii euro şi este finanţat de Agenţia Pentru Dezvoltare din Cehia. Menţionăm că odată cu obţinerea notificărilor de export a mărfurilor periculoase din partea României, Ungariei, Austriei şi Germaniei, deşeurile de pesticide din R. Moldova vor fi evacuate şi distruse în Germania de compania germană SAVA.

Proiectul „Remedierea locaţiilor de mediu cauzate de pesticidele perimate în Moldova” se desfăşoară în perioada 14 noiembrie - 3 decembrie 2011.

Adresa: raionul Ocniţa, punctul de trecere a frontierei din satul Clocuşna.

Pentru informaţii contactaţi:
Locotenent – colonel Alexandru JOSAN, Şef Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079707243


Abonaţi-vă la noutăţile Ministerului Apărării pe www.army.md
Vizitaţi-ne pe YouTube, Facebook, Flickr şi Twitter

YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu