luni, 28 noiembrie 2011

Irak: 4 morţi şi 9 răniţi în violenţe


Bagdad, 28 nov /Agerpres/ - Patru persoane au fost ucise şi alte nouă rănite duminică în violenţe comise în mai multe oraşe din Irak, au anunţat surse din securitate. La Bagdad, bărbaţi cu arme silenţioase au deschis focul asupra unui angajat al Ministerului Securităţii Naţionale, Ibrahim Saleh, în timp ce el circula cu maşina împreună cu soţia sa în cartierul Qadissiya /vest/. Amândoi au fost ucişi, a declarat o sursă din Ministerul de Interne. La Baquba /60 km nord de Bagdad/, o persoană a fost ucisă şi şase rănite, dintre care o femeie şi copii, de explozia unei bombe ataşate de maşina cu care ei circulau în centrul oraşului, a indicat o sursă din securitate la Baquba. La Mosul /350 km nord de Bagdad/, proprietarul unui restaurant a fost ucis de persoane înarmate în localul său situat într-un cartier din zona centrală a oraşului, potrivit unui locotenent de poliţie din Mosul, sub acoperirea anonimatului. La Kirkuk /240 km nord de Bagdad/, un ofiţer de securitate şi soţia lui au fost răniţi de explozia unei bombe ascunse în apropierea casei lor din vestul oraşului, potrivit generalului Hello Nadjat, director al departamentului forţelor de securitate din Kirkuk.

Sâmbătă, cel puţin 16 persoane au fost ucise şi 29 rănite în două atentate cu bombă şi într-un atac comis de persoane neidentificate înarmate la Bagdad şi în oraşul Abu Ghraib. Un alt atentat a făcut 19 morţi şi cel puţin 65 de răniţi joi seară în marele oraş portuar Basra /sud/.

Aceste violenţe intervin cu câteva săptămâni înainte de retragerea americană din Irak, prevăzută până la sfârşitul anului şi care ar putea prevesti o nouă perioadă de instabilitate în ţară, notează AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu