joi, 17 noiembrie 2011

Kuweit: mii de manifestanţi au luat cu asalt Parlamentul


Kuweit, 17 nov /Agerpres/ - Mii de manifestanţi au luat cu asalt miercuri clădirea Parlamentului din Kuweit, după ce forţele de ordine au reprimat o demonstraţie cerând demisia primului ministru, a anunţat un deputat din opoziţie. 'Am intrat în Parlament', a declarat deputatul Moussallam Al-Barrack, lider al manifestaţiei împreună cu alţi parlamentari şi militanţi care cer de asemenea dizolvarea Parlamentului.

Manifestanţii au forţat uşile Parlamentului şi au intrat în sala principală unde au intonat imnul naţional, înainte de a ieşi câteva minute mai târziu. Anterior, forţele de ordine au lovit manifestanţi cu bastoanele pentru a-i împiedica să ajungă la reşedinţa primului ministru după o manifestaţie masivă organizată în faţa clădirii Parlamentului. Potrivit unor martori oculari, cinci persoane au fost rănite şi au primit îngrijiri la faţa locului. Manifestaţia a fost organizată la chemarea opoziţiei pentru a cere demisia primului ministru şeic Nasser Mohammad Al-Ahamd Al-Sabah, un membru al familiei domnitoare, şi dizolvarea Parlamentului.

Violenţele intervin în timp ce un scandal de corupţie zguduie monarhia petrolieră din Golf de mai multe săptămâni. Potrivit presei, aminteşte AFP, deputaţi proguvernamentali au primit mită de sute de milioane de dolari. Dezvăluirea acestui scandal a condus la o puternică mobilizare a opoziţiei împotriva guvernului lui şeic Mohammad Nasser, un nepot al emirului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu