luni, 21 noiembrie 2011

Egipt: 7 morţi în confruntările din Piaţa Tahrir /surse medicale/


Cairo, 21 nov /Agerpres/ - Cel puţin şapte persoane au fost ucise duminică în Piaţa Tahrir din Cairo, dintre care patru de gloanţe reale, au anunţat medici din spitalele de campanie instalate în acest loc din centrul capitalei egiptene, informează AFP şi AP.

Mohammed Fattuh, care conduce un spital de campanie, a declarat că a primit trei noi corpuri purtând urme de gloanţe reale. Mai devreme, medicii au raportat moartea a patru persoane, dintre care una de gloanţe reale şi trei prin asfixiere. O sursă de la morgă a confirmat acest bilanţ.

În timpul nopţii, ciocniri violente aveau loc pe străzile ce duc la Ministerul de Interne, situat în apropierea Pieţei Tahrir. Protestatarii aruncau cu cocteiluri Molotov şi pietre în poliţişti, care răspundeau cu focuri de arme şi gloanţe de cauciuc. Soldaţi egipteni şi poliţişti au dat foc corturilor protestatarilor din Piaţa Tahrir şi au tras cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc într-un asalt major în cursul zilei de duminică, pentru a alunga de acolo miile de protestatari care cer ca guvernanţii militari să transfere rapid puterea unui guvern civil, notează Associated Press.

Duminică a fost a doua zi de ciocniri marcând escaladarea tensiunilor pe străzile Egiptului cu o săptămână înainte de primele alegeri de după înlăturarea liderului autoritar care a guvernat singur timp de trei decenii, Hosni Mubarak, în luna februarie. Armata a preluat atunci puterea în ţară, promiţând o tranziţie rapidă către un guvern civil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu