joi, 17 noiembrie 2011

Pakistan: trei kamikaze şi doi poliţişti ucişi


Islamabad, 17 nov /Agerpres/ - Trei kamikaze s-au sinucis în vehiculul lor în momentul când au fost reţinuţi de poliţie miercuri la Karachi /sudul Pakistanului/, provocând de asemenea moartea a doi poliţişti, a anunţat ministrul de interne. Atentatul-sinucigaş a avut loc în cartierele din Karachi cu vedere la mare.

'Trei kamikaze au fost ucişi după ce s-au aruncat în aer cu maşina în care se aflau în cartierele cu vedere la mare', a precizat ministrul de interne Manzoor Hassan, citat de AFP. 'Potrivit informaţiilor noastre, kamikaze au încercat să pătrundă în oraş pentru a lansa un atac în timpul lunii sfinte Moharram si noi am alertat poliţia', a adăugat el. În mod tradiţional, luna Moharram este a armistiţiului ostilităţilor în lumea musulmană. 'Poliţia a cerut unei maşini să se oprească la un punct de control, dar şoferul a accelerat şi a fost urmărit de poliţie. În momentul când poliţia a oprit maşina, ocupanţii ei s-au aruncat în aer', a indicat el. Unul dintre poliţişti a murit pe loc, celălalt a fost rănit, a mai spus ministrul. Poliţistul rănit a murit la spital, a declarat un înalt responsabil al poliţiei.

Karachi a cunoscut numeroase atentate sinucigaşe şi atacuri împotriva templelor sufi sau în timpul procesiunilor religioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu