miercuri, 9 noiembrie 2011

OPERAŢIUNEA REVANŞA


În contextul activităţilor de combatere a fenomenului contrabandei cu ţigări provenite din Serbia, la nivelul BCCO Timişoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin - a fost demarată Operaţiunea ”REVANŞA” având ca obiect documentarea activităţilor unui grup infracţional organizat, format în cea mai mare parte din persoane domiciliate în zona Oraviţa, jud. Caraş-Severin, implicat în astfel de activităţi ilegale. Activitatea infracţională consta în principal în introducerea de ţigări în ţară în special prin Punctul de Frontieră Naidăş a unor ţigări achiziţionate din Serbia şi distribuirea acestora pe ”piaţa neagră”, în cea mai mare parte pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş.

În acelaşi timp gruparea infracţională şi-a cristalizat şi poziţia în lumea interlopă din zonă, obţinându-se date certe privind implicarea în activităţi pe linie de violenţă.

În baza probelor obţinute în cauză, la data de 09.11.2011, din dispoziţia procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin, poliţiştii BCCO Timişoara-SCCO Caraş-Severin, cu sprijinul SIPI Caraş-Severin, IPJ Caraş-Severin, IJJ Caraş-Severin şi Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timişoara, au efectuat descinderi imobiliare în locaţiile folosite de 10 suspecţi, pe raza oraşului Oraviţa şi a unor localităţi limitrofe. În prezent percheziţiile sunt în desfăşurare, iar la finalizarea acestora cei 10 suspecţi vor fi conduşi pentru audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Caraş-Severin .

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

În această acţiune sunt implicaţi aproximativ 60 de poliţişti şi jandarmi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu