joi, 24 noiembrie 2011

Peste 70 de răniţi în urma incidentelor din Tunisia


TUNIS (MEDIAFAX) - Peste 70 de persoane au fost rănite şi internate în spitalul din oraşul Kasserine, situat la 350 de kilometri de Tunis, după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor, a declarat o sursă medicală, citată de AFP.
Confruntări au izbucnit miercuri în localităţile din zona central-vestică a Tunisiei, în special la Kasserine, unde forţele de securitate au tras în aer şi au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de manifestanţi.
Mii de persoane au manifestat la Kasserine, denunţând faptul că mai mulţi "martiri au fost uitaţi" de oraşul lor în omagiul adus victimelor revoluţiei în cadrul primei reuniuni a Adunării constituante, a declarat pentru AFP Sadok Mahmoudi, lider sindical.
Un număr de 76 de persoane au fost "rănite" de gazele lacrimogene şi au fost internate la spitalul din oraş, a declarat o sursă medicală.
Citirea numelor "martirilor revoluţiei" a fost improvizată la ceremonia inaugurală a Adunării constituante, la cererea unui ales care a furnizat lista.
Ministerul de Interne a confirmat incidentele de la Kasserine şi a menţionat tulburări la Thala şi Feriana, două localităţi din aceeaşi regiune, precum şi la Gafsa, oraş minier situat la 350 de kilometri sud-vest de Tunis.
Potrivit lui Mahmoudi, aproximativ 4.000 de persoane s-au renunit "spontan" în faţa sediului regional al Uniunii generale tunisiene (Ugtt, centrală sindicală) din Kasserine pentru o manifestaţie paşnică, ce a degenerat în momentul în care protestatarii au încercat să forţeze intrarea şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine.
Acestea au ripostat trăgând focuri de armă în aer şi grenade lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari, care au ars pneuri în piaţă şi pe bulevardul central al oraşului, a adăugat secretarul general al sindicatului regional.
Potrivit unui martor ocular, un depozit de mărfuri din Kasserine a fost jefuit.
La faţa locului au fost trimise întăriri militare, iar oraşul era puternic supravegheat miercuri seara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu