Incendiu cu o victimă la Bozovici
Pompierii militari de la Garda de Intervenţie Bozovici au fost solicitaţi, sâmbătă 05.11.2011, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă particulară în comuna Bozovici.
Imediat după sosirea pompierilor la locul intervenţiei, în imobil a explodat o butelie cu GPL,care a dărâmat parţial acoperişul şi o parte din pereţii locuinţei, acest lucru făcând intervenţia pompierilor şi mai dificilă.
Pentru lichidarea incendiului, a cărui cauză probabilă de producere o reprezintă amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de sursa de incălzire, s-a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă. În incendiu a fost distrus imobilul în proporţie de 80%, iar din nefericire a fost înregistrată şi o victimă, un bărbat de 44 ani, care a fost găsit decedat în locuinţă .
Incendii cauzate de arderile necontrolate
Din cauza focurilor deschise lăsate nesupravegheate, în localităţile Ezeriş, Obreja, Băuţari şi Ciclova, s-au înregistrat mai multe incendii care au mistuit 21 clăi de fân în valoare de peste 12 mii de lei,precum şi o magazie în valoare de peste 2500 lei.
În intervalul 04.11.2011 – 06.11.2011, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin s-au produs peste 30 de arderi necontrolate la vegetaţie uscată, iar în urma lor au ars peste 300 de hectare de teren.
Pentru stingerea focurilor au intervenit cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC“, precum şi personal din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, cadre ale poliţiei şi personal din cadrul ocoalelor silvice din judeţ..
Pentru a evita producerea acestor arderi necontrolate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC“ al judeţului Caraş-Severin aminteşte următoarele:
-focurile deschise se vor executa numai în locurile special amenajate;
-arderea miriştilor se face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului în vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii;
-utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
-se interzice aruncarea la întâmplare, în zonele împădurite, a ţigărilor, chibriturilor sau a altor obiecte aprinse;
-arderea resturilor vegetale rezultate prin curăţirea păşunilor sau a resturilor agricole la o distanţă mai mică de 100 m faţă de liziera pădurii este de asemenea interzisă.
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plt.maj Sorin MEZIN
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu