vineri, 25 noiembrie 2011

BULETIN DE PRESĂ



Dosare penale pentru nerespectarea normelor rutiere


În după-amiaza zilei de 24.11.2011, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat care, deşi consumase băuturi alcoolice, a condus un autoturism înmatriculat în străinătate.
C.ION, de 49 de ani, a fost oprit de oamenii legii pe strada Nicolae Titulescu din Moldova Nouă.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Conducătorul unei motociclete a fost oprit de poliţişti pentru control pe DC83.
N.IOAN, de 22 de ani, conducea vehiculul dinspre Ramna spre Berzovia, dar fără a avea permis pentru categoria A.
În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are permis corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.



Furt din cabană


În dimineaţa zilei de 24.11.2011, secţia de poliţie Rurală Teregova a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras dintr-o cabană situată în zona barajului Poiana Ruscă, mai multe bunuri.
Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că din două anexe ale cabanei au fost sustrase bunuri, respectiv: un ATV, o remorcă, două generatoare electrice, 3 motocositoare portabile, 12 anvelope, un compresor, 5 motofierăstraie, 2 flex-uri, o bormaşină, un aparat de sudură şi alte bunuri, toate în valoare de aproximativ 45000 de lei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de furt calificat, desfăşurându-se totodată activităţi de identificare a autorilor.


Acroşată pe trecerea de pietoni


Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii rutieri au intervenit la un accident produs pe strada Libertăţii din municipiul Caransebeş.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat, în urma cercetărilor, că în timp ce P.ADRIAN, în vârstă de 22 de ani, conducea un autoturism din direcţia Calea Orşovei spre strada Tribunalului, nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 43 de ani, care s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii şi a acroşat-o.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a femeii care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş pentru îngrijiri medicale fără a necesita internarea.
Atât conducătorul auto cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

O noapte cât patru ani jumate

La doar o zi după ce pe numele său a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii a ajuns la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Un bărbat în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut de poliţişti în după-amiaza zilei de 23.11.2011. Pe numele acestuia Judecătoria Lugoj a emis un mandat pentru o pedeapsă privativă de libertate pe o perioadă de 4 ani şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În seara zilei de 15.08.2011, B.PETRU, a fost surprins de poliţişti când încerca să sustragă bani şi ţigări dintr-un magazin din Lugoj.
Bărbatul avea pregătită o sacoşă cu ţigări şi suma de 200 de lei, dar s-a declanşat alarma magazinului şi s-a ascuns între rafturile societăţii comerciale unde a fost găsit de poliţişti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu