marți, 29 noiembrie 2011

Mai multe rachete lansate din Liban explodează în Israel, fără să rănească pe cineva


IERUSALIM (MEDIAFAX) - Mai multe rachete lansate din sudul Libanului au explodat în noaptea de luni spre marţi în partea de nord Israelului, fără să făcă vreo victimă, a anunţat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, relatează AFP.
"Mai multe rachete au explodat în regiunea Galileei Occidentale, fără să facă victime. Armata israeliană a replicat cu un atac în sectorul de unde au fost trase rachetele", se arată în comunicat, care nu oferă alte precizări.
"Armata israeliană consideră că este vorba despre un incident grav şi apreciază că evitarea acestui tip de tiruri ţine de responsabilitatea Guvernului libanez şi armatei libaneze", subliniază armata israeliană.
Potrivit postului israelian public de radio, patru rachete au atins teritoriul israelian. Una a provocat unele pagube într-o fermă de păsări, iar o altă rachetă a căzut într-o localitate, însă fără să explodeze. Artileria israeliană a replicat imediat cu tiruri de obuz către sudul Libanului, a adăugat postul de radio.
Comandamentul regiunii militare de nord proceda, în urma acestor tiruri, la o "evaluare operaţională a situaţiei", a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei. Populaţia din nordul Israelului nu a fost îndemnată să se refugieze în adăposturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu