luni, 17 septembrie 2012

Peste 10.000 de persoane au solicitat la Chişinău unirea Republicii Moldova cu România


Chişinău, 16 sep /Agerpres/ - Peste 10.000 de persoane au solicitat duminică pe străzile din Chişinău unirea Republicii Moldova cu România, informează Platforma Civică Acţiunea 2012 într-un comunicat transmis Agenţiei naţionale de presă Agerpres.

Potrivit comunicatului, cea mai amplă manifestaţie unionistă publică din ultimii ani s-a desfăşurat în ciuda încercărilor unor formaţiuni pro-ruse şi a unor lideri politici de a împiedica prin mijloace de intimidare şi de presiune exprimarea liberă a voinţei populare.

Forţele de ordine nu au permis, iniţial, accesul în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, locul de întâlnire al unioniştilor, percheziţionând toate persoanele care doreau să participe la manifestaţie şi interzicând tinerilor să ia parte la eveniment.

De asemenea, mai multe autocare din raioanele republicii, care transportau unionişti spre Chişinău, au fost blocate în repetate rânduri pe traseu. La presiunea celor deja strânşi în scuar şi care scandau împotriva acestor abuzuri, autocarelor le-a fost permis accesul în oraş, dar cu o întârziere de o oră, unioniştii fiind nevoiţi să se alăture pe parcurs coloanei de manifestanţi.''


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu