vineri, 21 septembrie 2012

Germania: Amânarea unei campanii privind radicalizarea unor tineri musulmani

Berlin, 20 sep /Agerpres/ - O campanie de afişaj a guvernului german împotriva radicalizării unor tineri musulmani a fost amânată provizoriu, a anunţat joi Ministerul federal de Interne, citat de AFP.

'Pe baza evaluărilor poliţiei criminale federale (BKA) cu privire la pericolele actuale', demararea campaniei, prevăzută pentru vineri, a fost amânată, a menţionat Ministerul de Interne, fără să precizeze o altă dată.

În timpul acestei campanii care urma să fie lansată de Ministrul de Interne la 21 septembrie, tineri musulmani sunt înfăţişaţi în poze alb-negru prezentate la fel ca anunţurile pentru persoane dispărute ce pot fi întâlnite pe străzi sau în staţiile mijloacelor de transport în comun.

'Este fiul nostru Ahmad. Ne lipseşte pentru că nu-l mai recunoaştem. Este din ce în ce mai retras şi devine tot mai radical pe zi ce trece. Ne este teamă că-l vom pierde complet, în profitul fanaticilor religioşi şi al grupărilor teroriste. Dacă şi voi vă confruntaţi cu acelaşi probleme, adresaţi-vă centrului de consiliere împotriva radicalizării', se afirmă în legenda fotografiilor.

Aceste afişe trebuiau să fie lipite în cartierele locuite predominant de imigranţi din Berlin, Hamburg şi Bonn. Ele pot fi văzute pe Facebook şi pe alte site-uri de pe internet.

Asociaţiile musulmane, care în ultimele săptămâni au protestat faţă de aceste acţiuni, au salutat amânarea şi au cerut abandonarea efectivă a campaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu