joi, 27 septembrie 2012

Siria: Oleoduct, aruncat în aer de o grupare armată


Damasc, 27 sep /Agerpres/ - O 'grupare teroristă armată' a aruncat în aer o conductă de ţiţei în nord-estul Siriei, au anunţat joi agenţia de presă SANA şi o organizaţie neguvernamentală siriană, preluate de Xinhua şi AFP.

Combatanţi înarmaţi l-au luat ostatic pe directorul staţiei de pompare, conform Observatorului sirian pentru drepturile omului /OSDH/, citat de AFP.

Explozia a provocat un incendiu de proporţii.

Oleoductul transporta ţiţei de la Tel Adas la Abyad, în provincia Hassaka, o importantă zonă petrolieră situată în nord-estul Siriei.

Conductele petroliere siriene sunt ţinte predilecte ale insurgenţilor.

Miercuri a fost una din cele mai sângeroase zile de la declanşarea mişcării sociale împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în martie 2011, care a degenerat în conflict armat putere-opoziţie: sediul Statului Major al armatei siriene, situat în centrul Damascului, a fost ţintă a unui atentat, soldat cu cel puţin patru morţi, iar în confruntări pe teren, la nivelul întregii ţări, şi-au pierdut viaţa cel puţin 305 persoane, din care 199 erau civili, potrivit OSDH.

Destinată în principal consumului intern, producţia petrolieră siriană, care înainte de conflict se cifra în medie la 420.000 barili/zi, s-a redus la jumătate, exploatările de ţiţei fiind păzite de unităţi militare speciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu