duminică, 30 septembrie 2012

Afganistan - Un soldat NATO, omorât într-un presupus 'atac din interior' (green and blue)


Kabul, 30 sep /Agerpres/ - Un soldat din cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate din Afganistan (ISAF, sub comandament NATO) a fost ucis în estul ţării, într-un nou presupus atac din interior care a făcut, de asemenea, victime în rândul armatei afgane, a anunţat ISAF duminică, informează Associated Press şi AFP.
În incident şi-a pierdut viaţa şi un civil angajat al ISAF, a precizat un purtător de cuvânt al misiunii de securitate conduse de NATO în Afganistan.
Sunt numite 'tiruri din interior' atacurile cu arme de foc comise de poliţiştii sau soldaţii afgani împotriva colegilor din forţele ISAF, în astfel de atacuri pierzându-şi viaţa numai în acest an 52 de membri ai trupelor NATO desfăşurate în Afganistan.
Atacul din estul ţării a avut loc după ce SUA au anunţat că operaţiunile comune cu forţele afgane revin la normal. Aceste operaţiuni au fost suspendate în urmă cu două săptămâni.
Un purtător de cuvânt al forţelor NATO din Afganistan a declarat că este prematur de spus dacă acest ultim incident va afecta planurile operaţiunilor comune ale SUA cu trupele guvernamentale afgane, adaugă sursele citate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu