sâmbătă, 15 septembrie 2012

Corneliu Dobriţoiu: În cazul Poliţiei aeriene sperăm să luăm o decizie politică în foarte scurt timp


Sibiu, 15 sep /Agerpres/ - Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şi-a manifestat speranţa sâmbătă, la Sibiu, că în foarte scurt timp va fi luată o decizie politică în ceea ce priveşte Poliţia aeriană, astfel încât România să-şi poată asigura aceste misiuni pe întreg spaţiul aerian al ţării.
'Din punct de vedere al Poliţiei aeriene, având în vedere capabilităţile limitate pe care le avem, în special mă refer la numărul de avioane MIG 21 Lancer, avioane care se apropie de sfârşitul ciclului de viaţă, avem provocări în sensul acesta. Să sperăm că vom lua o decizie politică în sensul acesta, în timp foarte scurt, ca să nu înregistrăm deziluzii şi să nu ne pierdem credibilitatea. Adică să fim în măsură să ne asigurăm misiunile de poliţie aeriană pe întreg spaţiul aerian al ţării', a declarat ministrul Dobriţoiu.
Prezent la deschiderea conferinţei Comitetului Militar NATO, ministrul Apărării a precizat că nu va aborda subiectul Poliţiei aeriene în întâlnirile pe care le va avea cu oficialii Alianţei Nord Atlantice, oficialul guvernamental explicând că deciziile privind planificarea apărării sunt luate la nivel naţional.
'Deciziile privind planificarea apărării, inclusiv planificarea operaţiilor în spaţiul aerian, sunt decizii naţionale', a explicat ministrul Apărării.
Comitetul Militar al NATO, cel mai înalt for de decizie militară al Alianţei, se reuneşte sâmbătă la Sibiu, în formatul şefilor apărării din cele 28 de ţări membre ale NATO. Aceştia vor discuta despre operaţiunile Alianţei, aflate în desfăşurare, precum şi aspecte-cheie de pe agenda Organizaţiei, potrivit unui comunicat al MApN.
Provocările mediului general de securitate, stadiile transformării NATO şi revizuirea structurii Statului Major Militar Internaţional (IMS) sunt câteva dintre temele care vor fi discutate în cadrul conferinţei Comitetului Militar al NATO.
Şefii apărării din cele 28 de ţări membre ale NATO vor discuta şi despre operaţiile Alianţei aflate în desfăşurare în Afganistan şi în Balcanii de Vest, precum şi aspecte-cheie de pe agenda Organizaţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu