vineri, 21 septembrie 2012

Şoferul personal lui Ben Laden, la originea atacului asupra consulatului SUA din Benghazi

Washington, 21 sep /Agerpres/ - Unul din combatanţii grupării Al Qaida, care a organizat atacul împotriva Consulatului SUA din Libia, în care şi-au pierdut viaţa patru americani, printre care şi ambasadorul Statelor Unite în Libia, Chris Stevens, s-a dovedit a fi un apropiat al defunctului lider al reţelei teroriste internaţionale, Osama ben Laden, transmit AP şi Fox News.

Atacul de la consulatul american din Benghazi a fost plănuit şi organizat de Sufian ben Kumu (53 de ani) fostul şofer personal al lui Ben Laden, potrivit unor informaţii provenind de la serviciile secrete americane.

În cadrul anchetei s-a stabilit că fostul insurgent al organizaţiei teroriste a fost extrădat în 2007 de la închisoarea americană din Guantanamo în Libia, unde la conducere se afla în acel moment colonelul Muammar al-Gaddafi.

El a reuşit să fugă din închisoarea libiană în Sudan, unde a intrat în una din societăţile deţinute de cel mai căutat terorist din lume. În octombrie 2011, el a făcut parte din armata rebelilor implicată în executarea lui al-Gaddafi, potrivit canalelor media menţionate.

La 15 septembrie, Al Qaida a declarat public că atacul asupra consulatului american a fost o răzbunare pentru eliminarea lui Abu Yahya al-Libi, supranumit şi 'Leul libian' , nr.2 în ierarhia Al Qaida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu