vineri, 28 septembrie 2012

Seminarii pentru prevenirea traficului de fiinţe umane în cadrul proiectului ”SOS-Traficul de fiinţe umane”

Instituția Prefectului Județul Caraș-Severin este partener al proiectului ”SOS-Traficul de fiinţe umane”, inițiat de Asociația Green Idea Caraş-Severin și finanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin. În cadrul acestui proiect, s-au desfăşurat astăzi la Şcolile cu clasele I-VIII din comunele Berzovia şi Vermeş două seminarii, la care au participat elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.
Seminariile au ca scop prevenţia și conștientizarea pericolului la care se expune acest segment de vârstă, ca urmare a creşterii alarmante a traficului de fiinţe umane. Activităţile desfăşurate pe parcursul implementării proiectului presupun distribuirea de pliante informative, prezentarea unor filme şi ridicarea de probleme-cheie referitoare la traficul de fiinţe umane, în cadrul unor dezbateri.
Grupul ţintă al seminariilor desfăşurate astăzi a fost format din aproximativ o sută de elevi şi cadrele didactice ale celor două şcoli participante. Discuţiile s-au axat pe informaţii legate de modul de racolare a victimelor, profilul potenţialului racolator şi modalităţi de protejare a propriei persoane. Tinerii s-au dovedit a fi foarte receptivi, au participat activ la dezbateri şi şi-au exprimat opiniile cu privire la subiect.
Proiectul ”SOS-Traficul de fiinţe umane”  se desfăşoară între 1 septembrie – 20 octombrie 2012, perioadă în care vor fi organizate şi alte activităţi de acest fel.
Potrivit statisticilor, în anul 2011, în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin au fost identificate 166 de victime ale traficului de fiinţe umane, dintre care 51 minori, majoritatea exploataţi sexual. Cele mai întâlnite forme de exploatare sunt: exploatarea sexuală – 64 de victime şi exploatarea prin muncă – 64 de victime. Alte forme de exploatare identificate sunt obligarea la practica cerşetoriei, a furtului şi pornografia infantilă.

Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu