miercuri, 26 septembrie 2012

Madrid: 28 de răniţi la manifestaţia din preajma parlamentului spaniol

Madrid, 25 sep /Agerpres/ - Manifestanţii strânşi în preajma legislativului spaniol au fost în cele din urmă împrăştiaţi de forţele de ordine, iar în Plaza Neptuno, din apropiere, a mai rămas doar un grup de protestatari, dintre cei care se adunaseră cu miile şi au cerut, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate, demisia guvernului de la Madrid şi formarea unui nou for legislativ.

În urma confruntărilor dintre poliţie şi manifestanţi, 28 de persoane au fost rănite, după unele surse, 60 după alte surse, dintre care doi agenţi ai forţelor de ordine. După ce mai mulţi manifestanţi a încercat să treacă de barierele care împrejmuiau clădirea Congresului Deputaţilor, iar alţii au început să arunce cu pietre, petarde, sticle cu vopsea, precum şi cu alte obiecte, autorităţile au decis să intervină în forţă, au folosit gloanţe de cauciuc, i-au lovit cu bastoanele pe unii protestatari, şi în cele din urmă au arestat în total 22 de persoane.

Agenţii forţelor de ordine au intervenit marţi seară în forţă împotriva manifestanţilor adunaţi în Plaza Neptuno din capitala spaniolă, care protestau împotriva măsurilor de austeritate şi au decis să înconjoare clădirea legislativului spaniol dincolo de cordonul de securitate. Amplul protest convocat sub sloganul 'Încercuieşte Congresul' a început la Madrid de la primele ore ale după-amiezii pe străzile din jurul clădirii legislativului spaniol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu