duminică, 16 septembrie 2012

Portugalia: Zeci de mii de persoane demonstrează împotriva austerităţii

Lisabona, 16 sep /Agerpres/ - Mai multe zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă la Lisabona şi în alte câteva oraşe din Portugalia împotriva măsurilor de austeritate anunţate de guvernul de centru-dreapta, transmite AFP.

'Opriţi terorismul social!', 'Cei care fură Portugalia trebuie judecaţi!', 'Statul va fura şi de la morţi!', se putea citi pe o parte dintre pancartele purtate de manifestanţi.

Forţele de ordine au rămas discrete în capitala Portugaliei, dar mulţimea de manifestanţi a fost supravegheată cu atenţie, şi cu ajutorul unui elicopter care survola manifestaţia, provocând huiduielile demonstranţilor.

Protestatarii portughezi au ieşit în stradă în aproximativ 30 de oraşe, în urma îndemnurilor la protest lansate pe internet, pe site-urile de socializare, de reprezentanţi de marcă ai societăţii civile portugheze - profesori universitari, artişti, poeţi şi muzicieni. Protestatarii au avut susţinerea politică a extremei stânga şi a principalului sindicat portughez, CGTP, care a anunţat la rândul său că va organiza proteste la data de 29 septembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu