marți, 18 septembrie 2012

NATO limitează numărul operaţiunilor comune cu forţele afgane

KABUL (MEDIAFAX) - NATO a decis să limiteze numărul operaţiunilor comune cu forţele afgane după ce zeci de soldaţi au fost ucişi în ultimele luni de aliaţii lor poliţişti sau de soldaţi afgani, au anunţat marţi responsabili militari occidentali, transmite AFP.
Majoritatea patrulelor comune sau şedinţele de instruire vor fi conduse pornind de la un anumit nivel al efectivului, cooperarea cu unităţi mai mici urmând să fie evaluată de acum înainte "de la caz la caz şi aprobată de comandamentele regionale" ale ISAF, forţa NATO în Afganistan, a precizat ISAF într-un comunicat.
Decizia reprezintă un pas înapoi pentru strategia coaliţiei occidentale în Afganistan, care instruieşte forţele locale în speranţa că acestea vor putea asigura singure securitatea ţării după retragerea trupelor la sfârşitul anului 2014.
Această decizie intervine în contextul în care sfârşitul săptămânii trecute a fost unul negru pentru ISAF, şase soldaţi ai acestei forţe (doi britanici şi patru americani) fiind ucişi de poliţişti şi militari afgani.
În total, în acest an, 51 de membri ISAF au fost asasinaţi de poliţişti sau soldaţi afgani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu