joi, 20 septembrie 2012

Şase persoane dintre care un medic ucise în violenţe în Irak

Bagdad, 20 sep /Agerpres/ - Şase persoane, dintre care un medic, au fost ucise miercuri într-o serie de atacuri în Irak, au anunţat surse medicale şi din securitate.

Bărbaţi înarmaţi au tras obuze asupra unui post de poliţie din Hibhib, oraş la nord de Bagdad unde liderul Al Qaida în Irak Abu Musab al-Zarqawi a fost ucis în 2006, iar apoi l-au atacat, a afirmat un colonel de la centrul de comandament al provinciei Diyala.

Un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi în asalt, a precizat ofiţerul, adăugând că poliţia a ucis trei atacatori ce purtau centuri explozive.

Viceministrul de interne, Adnan Al-Assadi, a declarat la televiziunea de stat Iraqiya că poliţia a împiedicat un atac de eliberare de prizonieri.

La Mosul, în nordul ţării, doi soldaţi au fost ucişi într-un atac la un baraj militar şi un bărbat a fost ucis în faţa casei sale, potrivit locotenentului Khaled Falayih şi medicului Tarek al-Nouaimi.

Un responsabil din securitate a fost ucis la vest de Bagdad, potrivit Ministerului de Interne şi unei surse medicale, în timp ce la Kirkuk, un oraş multietnic din nordul ţării, un medic, Ridha Hamza al-Bayati, a fost împuşcat de bărbaţi înarmaţi în timp ce se afla în faţa domiciliului său, potrivit unei surse din securitate.

Violenţele rămân foarte frecvente în Irak, scufundat de mai multe luni într-o gravă criză politică dublată de puternice tensiuni confesionale, aminteşte AFP.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu