luni, 17 septembrie 2012

Al-Qaida în Maghreb confirmă moartea vicecomandantului său în Sahara


Washington, 17 sep /Agerpres/ - Al-Qaida în Maghreb /AQMI/ a confirmat moartea într-un accident a algerianului Nabil Makloufi alias Nabil Abu Alqama, care îi coordona acţiunile în nordul Mali, a raportat duminică centrul american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Potrivit SITE, AQMI a publicat sâmbătă o oraţie funebră pentru acest algerian care şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină în nordul Mali în 8 septembrie şi a trasat parcursul său în cadrul grupului de la începutul anilor 1990.

'Nobilul nostru cavaler a părăsit confortul familiei şi viaţa facilă pentru o viaţă ascetică în munţi şi dificultăţile jihadului şi a luptelor', scrie AQMI în oraţia sa funebră.

Moartea lui Nabil Makloufi a fost anunţată în 10 septembrie pentru AFP de islamişti înarmaţi care controlează zone din nordul Mali.

Site-ul privat mauritanian de informaţii Sahara Medias, bine informat despre activităţile grupurilor înarmate în nordul Maliului, a raportat şi el acest deces, precizând că accidentul s-a produs 'la circa 200 km vest de oraşul Gao'.

Nabil Makloufi a fost numit în urmă cu trei ani de către marele patron al AQMI, Abdelmalek Droukdel, coordonator în nordul Mali. El era considerat 'braţul său drept', potrivit unor surse din serviciile algeriene de securitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu