sâmbătă, 15 septembrie 2012

"Transformarea NATO este importantă pentru eficienţa acesteia"


Transformarea Alianţei este un proces important atât pentru arhitectura viitoarei structuri a Organizaţiei Nord Atlantice, cât şi pentru eficienţa acesteia, a susţinut ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, în discursul de deschidere a Conferinţei Comitetului Militar al NATO, ce se desfăşoară în perioada 14-16 septembrie, la Sibiu.
          Referitor la conceptele “smart defence” şi “pooling and sharing”, adoptate la ultimul Summit NATO de la Chicago, ministrul apărării naţionale a accentuat faptul că o atenţie deosebită trebuie acordată soluţiilor multinaţionale pentru o mai inteligentă folosire a resurselor.
          Ministrul Corneliu Dobriţoiu a mai transmis audienţei că, în condiţiile unor bugete din ce în ce mai limitate alocate apărării, singura soluţie este identificarea formelor de cooperare eficientă în ceea ce priveşte înzestrarea şi folosirea în comun a resurselor pentru apărarea valorilor împărtăşite de statele membre NATO.
          Totodată, în faţa şefilor armatelor din statele aliate, ministrul Dobriţoiu a exprimat determinarea Guvernului României de a-şi îndeplini angajamentele asumate.
          La finalul discursului, ministrul apărării naţionale le-a urat participanţilor dezbateri cu rezultate fructuoase şi i-a îndemnat să continue şi să promoveze analizele desprinse în urma acestui dialog la nivel inalt.            
Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu