vineri, 28 septembrie 2012

Irak: insurgenţii au luat controlul închisorii din Tikrit

Bagdad, 28 sep /Agerpres/ - Insurgenţi puternic înarmaţi au luat controlul unei închisori din oraşul irakian Tikrit, la 160 km nord de Bagdad, joi seară, după ce au luat-o cu asalt şi au ucis cel puţin un poliţist, au anunţat responsabili irakieni.

'Tot accesul la închisoare se află sub controlul' insurgenţilor, a declarat o sursă din Ministerul irakian de Interne, precizând că cel puţin doi poliţişti au fost ucişi în atac.

Guvernatorul adjunct al provinciei Salaheddin, unde se află Tikrit, a confirmat pentru AFP că 'atacatorii controlează toate intrările şi turnurile de pază' ale închisorii. Închisoarea este înconjurată de forţele de securitate, a precizat el.

Insurgenţii, puternic înarmaţi, au luat-o cu asalt în jurul orei 19.00 /16.00 GMT/.

O maşină-capcană condusă de un kamikaze a explodat la început la intrarea închisorii. Apoi, 'bărbaţi înarmaţi au pătruns în clădire şi i-au ucis pe gardieni', a declarat un ofiţer de poliţie. O altă sursă a precizat că 'între poliţie şi bărbaţii înarmaţi aveau loc confruntări în interiorul închisorii'.

Atacatorii s-au alăturat deţinuţilor, de asemenea înarmaţi, în interiorul închisorii, a precizat un membru al forţelor de securitate aflat în clădire.

În Tikrit, care este de asemenea oraşul natal al fostului preşedinte irakian Saddam Hussein, a fost decretată restricţia de circulaţie.

În iulie, Statul Islamic în Irak, braţul Al Qaida în ţară, a anunţat că îi va ataca pe judecători şi procurori şi îi va elibera pe membrii săi aflaţi în închisoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu