marți, 18 septembrie 2012

Atentat sinucigaş la Kabul, soldat cu cel puţin 12 morţi

Kabul, 18 sep /Agerpres/ - Cel puţin douăsprezece persoane au murit în urma unui atentat sinucigaş la Kabul care s-a produs pe o şosea ce duce spre aeroportul internaţional, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit şefului poliţiei din Kabul, generalul Mohammad Ayub Salangi, 'un microbuz care transporta cetăţeni străini a fost lovit de o maşină. S-au înregistrat numeroase victime'.

Directorul poliţiei criminale din capitala afgană, Mohammad Zahir, a precizat că cel puţin nouă bărbaţi, angajaţi ai unei companii aeriene străine au fost ucişi, alături de şoferul lor afgan.

ISAF, forţa ONU în Afganistan, a confirmat atacul, indicând că, 'pentru moment, nu există niciun raport care să arate că membri ai ISAF s-ar afla printre victime'.

Atacul s-a produs în jurul orei locale 06.30 (02.00 GMT) pe şosea largă care duce spre aeroport, în apropiere de Palatul căsătoriilor, unde afganii se duc în număr mare pentru a sărbători cununia religioasă.

'Asta nu înseamnă că Palatul căsătoriilor a fost ţinta, deoarece nu erau nunţi la ora respectivă', a menţionat o sursă din cadrul forţelor de securitate.

Este vorba despre al doilea atentat comis la Kabul în ultimele zece zile. La 8 septembrie, un adolescent s-a aruncat în aer în apropierea cartierului general al ISAF, omorând cinci persoane şi rănind alte şase, dintre care mulţi copii.

Grupul insurgenţilor afgani Hezb-e-Islami a revendicat atentatul sinucigaş comis marţi la Kabul, care a lăsat în urmă, potrivit unui ultim bilanţ, 12 morţi, printre care nouă străini, afirmând că este vorba despre răspunsul său la difuzarea unui film antiislam, transmite AFP.
Un purtător de cuvânt al acestei grupări, a doua ca importanţă după cea a talibanilor, Zubair Sidiqi, a declarat telefonic pentru AFP că atacatorul sinucigaş a fost o femeie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu