joi, 27 septembrie 2012

Ministerul Apărării propune un nou concept de organizare a carierei militare

Chişinău, 27 septembrie 2012 – Ministerul Apărării va propune un nou concept  de organizare a carierei efectivului de soldaţi, sergenţi, subofiţeri şi ofiţeri  ai Armatei Naţionale. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Colegial al Ministerului Apărării.

În opinia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, noul concept al carierei militare constituie o parte componentă a procesului de modernizare şi restructurare a Armatei Naţionale şi are drept obiectiv ralierea acestuia la standardele occidentale. „Problemele abordate în cadrul şedinţei de astăzi sunt conceptuale pentru viitorul Armatei Naţionale, deoarece constituie o abordare nouă a carierei de militar, stabileşte criterii moderne de creştere profesională şi graduală a fiecărui cadru militar, de la soldat şi pînă la general”, a specificat Vitalie Marinuţa.

Potrivit noului concept, prezentat de şeful Direcţiei Personal al Marelui Stat Major, colonelul Eduard Ohladciuc, recrutarea personalului se va efectua de către centrele militare teritoriale şi structurile de profil din unităţile militare prin două modalităţi, directă, prevăzută pentru absolvenţii instituţiilor de învăţămînt militar, şi indirectă, în care se vor încadra absolvenţii instituţiilor civile de învăţămînt, care absolvit catedrele militare sau îndeplinit serviciul militar în termen.

Noul concept prevede şi modificarea procedurii de acordare a gradelor militare. Astfel, pentru efectivul de soldaţi se propun trei grade militare - soldat, soldat clasa 1 şi soldat clasa 2, iar pentru efectivul de sergenţi se propun şase grade militare – caporal, sergent inferior, sergent, sergent clasa 1, sergent clasa 2 şi sergent major.

Documentul, elaborat de Ministerul Apărării include şi majorarea termenului de aflare în gradul militar,  aşa cum prevede practica internaţională a altor armate, bazată pe un sistem eficient de avansare şi evoluţie în cariera militară.
 







Pentru informaţii contactaţi:
Locotenent – colonel Diana GRĂDINARU, Şef Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079704708


Abonaţi-vă la noutăţile Ministerului Apărării pe www.army.md
Vizitaţi-ne pe YouTube, Facebook, Flickr şi Twitter
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu