luni, 16 mai 2011

Sfârşit de săptămână, la pompieri


Muniţie neexpolodată
Opt proiectile de calibre diferite, o bombă de aruncător (calibru 120 mm) şi o grenadă defensivă de mână, aceasta este „recolta” realizată vineri, 13 mai a.c., de către echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin. Muniţia a fost ridicată, de la un depozit de fier vechi, din cartierul Mociur, municipiul Reşiţa. Intervenţia a fost finalizată fără incidente, muniţia fiind transportată şi depozitată în siguranţă în vederea distrugerii.

Locuinţe ameninţate de un incendiu
Tot vineri, la Sasca Montă, pompierii militari din cadrul Secţiei Oraviţa s-au luptat cu flăcările unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Aceştia au intervenit cu două autospeciale şi au reuşit să localizeze focul înainte să se extindă atât la întreaga locuinţă, cât şi la casele vecine. Potrivit observaţiilor făcute la faţa locului, incendiul a izbucnit probabil de la o sobă fără acumulare de căldură. Valoarea bunurilor protejate în acest caz se ridică la 80 de mii de lei.

Asistenţă persoane
Sâmbătă 14 mai a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicit să intervină pentru deblocarea uşii unui apartament din Reşiţa, în care se presupunea că se află o femeie în vârstă de 82 de ani decedată. Pompieri au intrat în locuinţă pe una dintre ferestre, iar presupunerile celor care au anunţat pompierii s-au confirmat, femeia fiind găsită decedată, în camera de zi.

Incendiu vegetaţie uscată
Vremea frumoasă de la sfârşitul săptămânii a adus, din nou în actualitatea pompierilor focurile la vegetaţie uscată. Astfel, sâmbătă 14 mai a.c., pe teritoriul comunei Prigor, în apropiere de DN 57B, un incendiu de vegetaţie uscată a pârjolit aproximativ trei hectare de teren. Pentru localizarea şi stingerea acestuia a fost necesară intervenţia pompierilor militari de la Garda de Intervenţie nr. 2 Bozovici.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu