joi, 5 mai 2011

Violente la Cairo, soldate cu zeci de raniti


HotNews.ro

Zeci de persoane au fost ranite, miercuri seara, la Cairo, in urma confruntarilor dintre sustinatorii fostului presedinte egiptean, Hosni Mubarak si adversarii acestuia.

Potrivit France Presse, cateva sute de simpatizanti ai lui Mubarak s-au adunat in fata televiziunii publice, cu ocazia aniversarii a 83 de ani ai fostului presedinte. Demonstrantii au protestat, totodata, fata de urmarirea lui in justitie, pe motiv ca Mubarak este "un simbol care trebuie respectat".

Mitingul pro-Mubarak a starnit furia celor care se opun fostului presedinte si care sustin ca acesta ar trebui executat pentru rolul pe care l-a jucat in asasinarea unor manifestanti care erau impotriva regimului. Cele doua tabere au aruncat cu pietre, inainte ca armata sa intervina pentru a restabili calmul. In timpul incidentului, traficul din centrul capitalei a fost perturbat.

Hosni Mubarak a suferit un atac de cord in timpul unui interogatoriu la 12 aprilie. El se afla in stare de arest la un spital din statiunea Sharm el-Sheikh, fiind inlaturat de la putere pe 11 februarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu