vineri, 20 mai 2011

„CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”


Aceasta este deviza sub care, sâmbătă 21 mai a.c., zeci de elevi din judeţul Caraş-Severin se vor întrece într-o competiţie organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin în colaborare cu Inspectoratul Şcolar şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Astfel, mâine începând de la ora 10.00, la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 din Reşiţa, se va desfăşura etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”.
Concursul reprezintă o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi se organizează în următoarele scopuri:
a) dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;
b) cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;
c) adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă;
d) formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.).
La concursul de sâmbătă va asista şi un reprezentant al Secretariatului romanesc al Euroregiunii DKMT. Câştigătorii concursului vor fi răsplătiţi cu premii din partea Euroregiunii. Cei mai meritorii şase participanţi la concurs şi profesorul coordonator vor beneficia de participarea la o tabără internaţională în Ungaria, în perioada 20-24 iunie 2011.
Tabăra din Ungaria este destinată echipelor care au câştigat fazele judeţene/regionale ale concursului în judeţele/regiunile membre ale Euroregiunii DKMT.



INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu