joi, 5 mai 2011

Pregătirea comună pentru inundaţii (DKMT Floods)


Un număr de şapte angajaţi din cadrul subunităţilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin şi alţi trei reprezentanţi ai Serviciului Salvamont şi Dispecerat Dezastre din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin vor participa în perioada 6 – 8 mai a.c. la Kanjiza, Serbia la o instruire în cadrul proiectului „Pregătirea Comună pentru Inundaţii” (DKMT Floods).
Derulat de către Agenţia de Dezvoltare a DKMT prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Serbia, proiectul îşi propune să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a regiunii de frontieră prin realizarea de pregătiri şi exerciţii comune de apărare împotriva inundaţiilor.
Timp de 3 zile specialiştii din Caraş-Severin vor lua parte la o serie de seminarii în cadrul cărora vor fi informaţi cu privire la sarcinile DKMT RESCUE Team, modul de organizare, cadrul de funcţionare, condiţiile în care poate interveni, condiţiile în care poate fi alertat, echipamentul de care dispune şi schimbările intervenite în ultimii 3 ani.
In cadrul proiectului va mai avea loc şi un exerciţiu comun al echipei de intervenţie DKMT Rescue Team în luna septembrie a acestui an în Ungaria.
Conform obiceiului de până acum toate judeţele membre din Ungaria, Serbia, România participa la proiect, participarea părţii române fiind asigurată din cotizaţia plătită de judeţe la fel ca şi cofinanţarea proprie şi prefinanţarea proiectelor, astfel încât participarea la acest program nu presupune cheltuieli suplimentare pentru judeţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu