marți, 10 mai 2011

DKMT RESCUE TEAM


O delegaţie de zece salvatori cărăşeni s-a aflat, în weekend-ul trecut, în Serbia, la reuniunea DKMT pe probleme de dezastre.

Pentru colaborarea în cazuri de urgenţă, la nivelul euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT), s-a înfiinţat o structură de intervenţie numită DKMT Rescue Team (echipa de intervenţie DKMT), din care fac parte şi specialişti din judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin. Judeţul Hunedoara s-a retras în luna decembrie a anului trecut din euro-regiune!

După cum preciza colegul nostru Flavius Rotaru, specialistul pe probleme de securitate al ziarului "Jurnal de Caraş-Severin", delegaţia cărăşeană, prezentă la Kanijza (Serbia) a fost formată din şapte specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ şi trei membri ai serviciului Salvamont. Timp de trei zile, cei prezenţi în Serbia au fost informaţi cu privire la sarcinile ce trebuiesc îndeplinite în diferite cazuri de urgenţă, organizarea şi funcţionarea echipei în sistem integrat.

Aceste aplicaţii şi exerciţii, inclusiv cea din luna septembrie, lîngă Szeged, au rolul de a oferi echipei judeţene calificativul INSARAG, care oferă recunoaştere ca echipă capabilă să intervină oriunde în lume, cu acceptul ONU.

Un comentariu: