vineri, 20 mai 2011

Două maşini ale consulatului SUA, vizate în atentatul de la Peshawar


PESHAWAR, PAKISTAN (MEDIAFAX) - Atentatul cu bombă de vineri, de la Peshawar, a vizat două maşini ale consulatului american din oraşul pakistanez, a anunţat ambasada SUA în Pakistan, citată de AFP. Cel puţin una dintre cele două maşini era blindată, a precizat sursa citată.
"Două maşini ale consulatului american, care se îndreptau către consulat, au fost atacate", a declarat Alberto Rodriguez, purtător de cuvânt al ambasadei americane la Islamabad. "Unul dintre vehicule a fost avariat, însă nici unul dintre membrii personalului nostru nu a fost ucis sau rănit grav", a adăugat el, fără a preciza câţi dintre angajaţii consulatului au fost răniţi."Un bărbat care circula pe motocicletă a fost ucis, iar alte cinci persoane, dintre care două sunt cetăţeni străini, au fost rănite", a declarat Liaqat Ali, ofiţer de poliţie din Peshawar.

O persoană a murit şi alte cinci - dintre care două sunt cetăţeni străini - au fost rănite vineri dimineaţă, în urma exploziei unei bombe detonate la trecerea unui vehicul în oraşul Peshawar. Televiziunile pakistaneze au prezentat imagini cu o maşină 4x4, aparent blindată, avariată de explozia care a aruncat vehiculul într-un stîlp. Un ofiţer de poliţie aflat la faţa locului a confirmat că maşina este un vehicul civil blindat.

Angajaţii mai multor ambasade şi consulate occidentale, dar şi unii dintre diplomaţii ONU, folosesc maşini blindate pentru a circula în Pakistan.
Talibanii pakistanezi, aliaţi cu al-Qaida, au ameninţat că vor răzbuna moartea lui Osama ben Laden, ucis la 2 mai de un comando american în nordul Pakistanului, şi şi-au intensificat campania de atentate împotriva guvernului şi forţelor de securitate locale, dar şi a obiectivelor americane. Poliţia pakistaneză a afirmat că bomba care a explodat vineri pare să fi fost ascunsă în bordura străzii unde a avut loc incidentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu