marți, 10 mai 2011

Al-Qaida revendică un atentat sinucigaş în Iraq


Hilla /Babylon, Iraq/, 10 mai /Agerpres/ - Statul islamic Iraq /ISI, filiala iraqiană a reţelei teroriste Al-Qaida/ a revendicat atentatul sinucigaş comis joi împotriva unui post de poliţie în oraşul Hilla /provincia Babylon/, situat la 95 km sud de Bagdad, în care 24 de poliţişti şi-au pierdut viaţa, a relatat - luni - centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE. În afară de cei 24 de poliţişti ucişi /între care se află cinci căpitani şi doi locotenenţi/, alţi 72 au fost răniţi în acest atentat cu maşină-capcană, comis după patru zile de la moartea în Pakistan a fondatorului Al-Qaida, Osama ben Laden, ucis de un comando american.

'După ce au supravegheat cartierul general /al poliţiei/, eroii noştri au efectuat un raid împotriva clădirii securizate, cu o maşină-capcană, la o oră în care activitatea era foarte intensă', explică ISI, precizînd că în momentul atacului în clădire se adunaseră 200 de persoane, în special 'ofiţeri criminalişti'. 'Explozia a distrus o mare parte din cartierul general şi zeci de vehicule militare, provocînd moartea a zeci de poliţişti şi rănirea celor rămaşi în viaţă', afirmă grupul. ISI a revendicat şi alt atac cu maşină-capcană care a avut loc vineri, în acelaşi sector, în care ar fi fost 'distruse trei vehicule militare şi răniţi toţi cei aflaţi la bord'. O sursă din poliţie susţine însă că noul atentat nu a făcut victime. 'Dormi profund Şeic al Mujahedinilor, noi nu sîntem dintre cei care rămîn aşezaţi leneş, plîngînd ca femeile, aceasta nu este şi nu va fi niciodată calea noastră !', adaugă grupul, invocîndu-l pe Osama ben Laden.

ISI a mai revendicat în comunicatul său alte 23 de atentate comise la sud de Bagdad între 26 martie şi 16 aprilie. 'Îi spunem şobolanului de la Casa Albă că după moartea lui Osama ben Laden veţi trăi în teamă şi teroare', a declarat şeful ISI, Abu Bakr al-Baghdadi al-Husseini al-Qourashi, potrivit cuvintelor raportate de un forum islamist. 'Jurăm în faţa lui Dumneze, sînge pentru sînge, distrugere pentru distrugere', a adăugat el.

Violenţele s-au diminuat net în Iraq în raport cu puternicele confruntări interconfesionale din 2006-2007, dar atentatele rămîn totuşi cotidiene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu