miercuri, 11 mai 2011

BULETIN DE PRESĂ

ATENŢIE LA FALŞII ANGAJAŢI
Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate la timp în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor  şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora.
În cursul zilei de 10.05.2011, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că o persoană de sex feminin, sub pretextul că lucrează într-o instituţie publică, doreşte să o ajute în obţinerea unui ajutor social pentru reducerea cheltuielilor la căldură. A fost invitată în locuinţa acesteia, unde profitând de faptul că a rămas nesupravegheată, a sustras dintr-un sertar un portmoneu în care se afla suma de 500 lei.
Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării persoanei, în cauză fiind întocmit un dosar de furt.
Atragem încă o dată atenţia tuturor cetăţenilor să nu se încreadă în astfel de persoane şi mai ales să nu le invite în casă.
De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dvs. persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

A CĂZUT CU BICICLETA
În data de 10.05.2011, în jurul orelor 16.30, Poliţia Moldova Nouă a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că o tânără este rănită după un accident cu bicicleta pe care o conducea.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că N.E., de 12 ani, în timp ce conducea o bicicleta pe raza localităţii Gârnic, pe un sector de drum în pantă, în momentul în care ajunge într-o curbă la dreapta, nu mai poate stăpânii bicicleta din cauza vitezei şi după ce loveşte cu roata din faţă o movilă de nisip, în afara părţii carosabile, se răstoarnă şi se loveşte de zidul unui imobil.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a minorei care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Moldova Noua, iar ulterior la Spitalul Judeţean Reşiţa în vederea acordări de îngrijiri medicale de specialitate întrucât tânăra a fost în comă de gradul III/IV.
În jurul orelor 21.00 minora a decedat la Spitalul Judeţean Reşiţa.

FURTUL DIN COPAC
În dimineaţa zilei de 11.05.2011, o patrulă mixtă, formată dintr-un lucrător din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa şi un jandarm, în timp ce desfăşurau activităţi de ordine şi siguranţă publică, i-au surprins pe P.FLORENTIN, de 23 de ani, şi C.LUCIAN, de 22 de ani, care în jurul orelor 02.00 au sustras 41 metri liniari de cablu coaxial tip TV, montat într-un copac pe aleea Sportivilor din municipiu.
Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei unde poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

DOSAR PENAL PENTRU FURT
În cursul zilei de 08.05.2011, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras din curtea unui imobil din comuna Dognecea o roabă metalică şi o betonieră electrică.
În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti au fost identificaţi suspecţii furtului, aceştia fiind T.CRISTIAN, de 19 ani, şi W.N., de 17 ani.
Cei doi au escaladat un zid din spatele imobilului şi au sustras bunurile. Betoniera au ascuns-o pe malul unui râu, iar roabă au reuşit să o vândă pentru suma de 50 de lei.
Bunurile au fost recuperate şi predate părţii vătămate, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.





PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu