miercuri, 11 mai 2011

NATO ÎN MOLDOVA


O misiune NATO de evaluare a Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO (IPAP) se află la Chişinău în perioada 9-13 mai, au confirmat pentru ARENA surse avizate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE). Vizita misiunii NATO precede aprobarea proiectului Raportului naţional IPAP 2011, precum şi Sesiunea Grupului Consultativ al Politicii Atlantice în formatul EAPC/NATO, programată pentru 16 şi 17 iunie 2011, la Chişinău.

Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO, reactualizat la 20 august 2010, este un document directoriu pentru relaţiile Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică şi vizează, în special, reforma sectorului de apărare şi securitate.

La 15 aprilie, şeful diplomaţiei moldovene, Iurie Leancă, a prezidat o şedinţă a Comisiei naţionale pentru implementarea IPAP la care s-a discutat, în speţă, despre “progresul în realizarea obiectivelor IPAP” în contextul reformării sectorului de apărare şi securitate. În cadrul şedinţei, membrii comisiei menţionate au subliniat necesitatea elaborării şi adoptării cadrului politico-juridic adecvat pentru implementarea angajamentelor asumate în domeniu.

Comisia naţională pentru implementarea IPAP se va convoca într-o nouă şedinţă pe parcursul lunii curente, pentru a aproba proiectul Raportului naţional IPAP 2011, dar şi pentru a discuta despre desfăşurarea Sesiunii Grupului Consultativ al Politicii Atlantice în formatul EAPC/NATO, în zilele de 16 şi 17 iunie, în capitala Republicii Moldova.

SURSA: ARENA.MD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu