marți, 10 mai 2011

PROTESTUL POLIŢIŞTILOR


Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) organizează marţi un miting de protest la Palatul Parlamentului, de la ora 9.30. La protest participă angajaţi ai MAI şi membrii lor de familie. Sindicaliştii din Poliţia Caraş-Severin susţin mişcarea de protest, dar nu merg la Bucureşti. Poliţiştii sînt singurii din cadrul Ministerului de Interne care pot protesta în stradă datorită statutului de funcţionar public special şi nu de militar, la fel ca pompierii sau jandarmii.

Scopul protestului este sensibilizarea parlamentarilor pentru a da un vot negativ Proiectului de Lege privind încadrarea M.A.I. în bugetul alocat. Actul normativ este planificat azi pentru votul final şi urmează să reglementeze o disponibilizare masivă a personalului din M.A.I. precum şi anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizaţi.

Sindicatul poliţiştilor (SNPPC) este împotriva proiectului de lege iniţiat de către M.A.I., atât din cauza consecinţelor sale periculoase pentru ordinea publică, dar şi din punct de vedere etic-social. „Reprezentantul M.A.I. a dezinformat Comisiile parlamentare asupra numărului real de poliţişti care funcţionează în România şi a conexat fals diverse informaţii europene, doar pentru a susţine iniţiativa legislativă a ministerului. SNPPC a demascat dublul standard al evaluărilor M.A.I. şi l-a prezentat deputaţilor, împreună cu alte contraargumente“, se arată într-un comunicat remis la nivelul întregii ţări de către SNPPC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu