marți, 24 mai 2011

Scandal la Parlament: Disponibilizările din MAI, respinse de deputaţi. PDL a cerut reluarea votului


REALITATEA.NET

Proiectul legii privind disponibilizările din MAI a fost respins de Camera Deputaţilor, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", faţă de 167 necesare pentru aprobare. Puterea a cerut reluarea votului, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Şedinţa s-a încheiat. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Proiectul legii privind disponibilizărea a peste 9.500 de angajaţi ai MAI nu a trecut de votul Parlamentului. Proiectul de lege a fost votat de 150 de deputaţi, 132 au votat împotrivă, iar pentru adoptare era nevoie de 167 de voturi.

Puterea a pus umărul la respingerea proiectului, 23 de parlamentari ai majorităţii refuzând să voteze sau votând împotrivă. Rezultatul a fost primit cu urale din partea opoziţiei dar şi din partea a peste 20 de membri ai Asociaţiei Poliţiştilor care purtau tricori cu mesaje "Nu disponibilizărilor" sau "Nu decimaţi poliţia".

Liderul PSD, Victor Ponta susţine că s-a votat electronic, iar rezultatul este clar. Totuşi, potrivit lui Ponta, Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor cere reluarea procedurii de vot. Solicitatea ei ar veni în urma unui telefon primit după aflarea rezultatului, mai spune şeful PSD.

Rezultatul votului a fost primit cu aplauze din partea poliţiştilor aflaţi la balcoane.

După vot, deputaţii coaliţiei s-au strâns în jurul preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, la primele rânduri ale sălii de plen. Printre deputaţii prezenţi se aflau şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader. Roberta Anastase avea în mână foile cu rezultatul votului, scrie MEDIAFAX.

Puterea a cerut reluarea votului, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Şedinţa Camerei Deputaţilor, condusă de vicepreşedintele Ioan Oltean, s-a încheiat.

Proiectul de lege privind disponibilizările din MAI a fost dezbătut într-o şedinţă anterioară, pe articole, de Camera Deputaţilor. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu