duminică, 1 mai 2011

BULETIN DE PRESĂ

 ACCIDENT RUTIER PE DJ 581
În ziua de 29.04.2011, în jurul orelor 14.00, în timp ce I.NICOLAE, de 74 de ani, conducea pe DJ 581, un autoturism din direcţia Ciuchici spre Slatina Nera, pe un sector de drum în aliniament, a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă din sens opus de B.NICOLAE, în vârstă de 49 de ani.
Cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată de către poliţişti s-a constatat că cei doi conducători auto nu au respectat obligaţia de a se deplasa cât mai aproape de marginea din dreapta atunci când din sensul opus circulă un alt autovehicul.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto I.NICOLAE, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, iar ulterior la Spitalul de Neurochirurgie Timişoara şi a pasagerului S.G. de 15 ani, pasager în autovehiculul condus de I.NICOLAE. Minorul a fost transportat la Spitalul Oraviţa iar ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar conducătorului I.NICOLAE i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 A FOLOSIT UN PISTOL CU GAZE COMPRIMATE, DAR A DAT SOCOTEALĂ POLIŢIŞTILOR
În seara zilei de 29.04.2011, în jurul orelor 22.00, R.DUMITRU a sesizat Poliţia Municipiului Reşiţa, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că asupra fiul său de 16 ani şi a altor doi prieteni, s-a tras cu un pistol cu bile.
În urma verificărilor efectuate de către poliţişti s-a reuşit identificarea tânărului I.DANIEL, de 21 de ani, care, în timp ce se deplasa cu un autoturism condus de M.ALEX, de 18 ani, a efectuat mai multe focuri cu un pistol cu gaze comprimate, cu bile de plastic, asupra a trei tineri cu vârsta de 16 ani, care au suferit leziuni uşoare la nivelul braţelor.
Pistolul a fost ridicat în vederea cercetărilor, în cauză întocmindu-se un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port şi folosire fără drept a unui pistol cu gaze comprimate.
 OBOSEALA FACE VICTIME
În dimineaţa zilei de 30.04.2011, în jurul orelor 08.30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier produs pe DN6, în afara localităţii Domaşnea.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că în timp ce D.GHEORGHE, în vârstă de 49 de ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Orşova, într-o curbă la stânga, din cauza oboselii (conducătorul auto venea din Italia), a pierdut controlul vehiculului, a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a izbit frontal în canalizarea unui podeţ ce traversează DN6.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a doi pasageri, respectiv P.ANNA, de 61 de ani şi A.RAFFAELE, de 24 de ani, ambii fiind transportaţi la Spitalul Municipal Caransebeş pentru îngrijiri medicale unde au rămas internaţi.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 DEPĂŞIRE CU DOSAR PENAL
În cursul zilei de 30.04.2011, în jurul orelor 14.30, poliţiştii au fost solicitaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, să intervină la un accident rutier produs pe Calea Timişoarei din Caransebeş.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce M.VASILE, de 49 de ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Timişoara, s-a angajat în depăşirea altor vehicule din faţa sa, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de P.DUMITRU, de 35 de ani, care circula în faţa sa, în aceeaşi direcţie de mers şi a efectuat viraj la stânga pe o altă stradă.
În urma coliziunii o minoră în vârstă de cinci ani, pasageră în autoturismul condus de P.DUMITRU, a fost rănită, fiind transportată la Spitalul Municipal Caransebeş pentru îngrijiri medicale, unde a rămas internată.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 ALCOOLUL BATĂ-L VINA!
În cursul zilei de 30.04.2011, în timp ce lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa – Biroul Rutier desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe strada Timişoarei, în jurul orelor 17.00 au oprit pentru control un autoturism, întrucât conducătorul acestuia a depăşit limita legală de viteză cu 36 de km/h.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de către M.VASILE, de 46 de ani. La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei .
În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Câteva ore mai târziu, pe aceeaşi stradă din municipiul Reşiţa a fost oprit pentru control un alt autovehicul.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către H.ION, de 38 de ani. De această dată, la testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Şi în acest caz poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Un alt autoturism a fost oprit de către poliţişti pentru control pe strada principală a localităţii Gârnic, în jurul orei 01.00.
Conducătorul autovehiculului, S.LAURENŢIU, de 39 de ani, a refuzat însă testarea cu aparatul alcooltest şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fapt pentru care poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei.





PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu