miercuri, 7 decembrie 2011

Şeful FBI felicită SRI pentru lupta împotriva corupţiei la nivel înalt


Bucureşti, 7 dec /Agerpres/ - Directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) al Statelor Unite ale Americii,
Robert S. Mueller, şi-a exprimat, miercuri, aprecierea faţă de acţiunile Serviciului Român de Informaţii (SRI) în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt.
Şeful FBI a avut, miercuri, la Bucureşti, o întrevedere cu directorul SRI, George Maior.
'Vreau să-l felicit în mod special pe domnul director Maior pentru toată activitatea depusă în combaterea terorismului şi pentru colaborarea foarte bună pe care am avut-o în acest domeniu, pentru lupta împotriva criminalităţii organizate, a criminalităţii cibernetice, dar, cel mai important, lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. SRI şi-a asumat un rol de lider în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi a colaborat foarte bine cu celelalte instituţii guvernamentale în acest domeniu', a spus Mueller, într-o declaraţie comună susţinută alături de Maior.
La rândul său, şeful SRI a menţionat că cele două instituţii au identificat noi domenii de dezvoltare a cooperării, în principal lupta împotriva criminalităţii cibernetice.
'Am identificat noi domenii în care să dezvoltăm dialogul şi cooperarea, în special pe componenta de cyber intelligence, domeniu în care SRI este autoritate naţională din anul 2008, dar şi în ceea ce priveşte combaterea criminalităţii economice şi financiare, fenomen exacerbat de criza economică globală', a spus Maior.
De asemenea, el a apreciat că relaţiile SRI-FBI consolidează dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii.
'În cadrul discuţiilor mi-am exprimat satisfacţia faţă de nivelul înalt al cooperării dintre SRI şi FBI, abordare care consolidează dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI existent între România şi Statele Unite. Am discutat despre progresele obţinute în ultimi ani în domeniile în care avem responsabilităţi comune: terorismul, crima organizată şi securitatea cibernetică. Un exemplu recent, cunoscut deja mass-media din România, este acţiunea comună din iulie 2011 a FBI cu autorităţile de aplicare a legii din ţara noastră, care a primit un sprijin consistent din partea SRI, în urma căreia au fost arestate mai multe persoane implicate în activităţi de criminalitate cibernetică împotriva cetăţenilor americani', a mai arătat directorul SRI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu