luni, 5 decembrie 2011

Afganistan: Hamid Karzai intenţionează să rămână la putere după 2014


Berlin, 5 dec /Agerpres/ - Preşedintele afgan Hamid Karzai doreşte să rămână la putere după 2014, la sfârşitul celui de-al doilea şi ultim mandat posibil conform Constituţiei afgane, scrie luni cotidianul german Bild, citând serviciile secrete germane, informează AFP.

Hamid Karzai lucrează la 'o reorganizare politică a guvernului central afgan', scrie ziarul, citând un 'raport special' al BND, serviciile secrete germane, datând din luna septembrie.

'Motivul (...) ar fi dorinţa lui Karzai de a nu părăsi puterea, deşi pentru moment se distanţează oficial de ideea unei prelungiri a mandatului său', se menţionează în raportul citat de Bild.

Într-un interviu pentru Der Spiegel de luni, Hamid Karzai a afirmat că în 2014, la sfârşitul mandatului său, va deveni 'un cetăţean pensionat şi fericit, care trăieşte la Kabul'.

Potrivit BND, Hamid Karzai a iniţiat deja 'consultări cu importanţi politicieni afgani' pentru a obţine sprijinul necesar pentru o modificare a Constituţiei.

Preşedintele afgan se află luni la Bonn (vestul Germaniei) la conferinţa internaţională privind viitorul Afganistanului, în cadrul căreia comunitatea internaţională trebuie să-şi reînnoiască angajamentul faţă de Kabul după retragerea trupelor la sfârşitul anului 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu