vineri, 9 decembrie 2011

Primăria Moscovei autorizează un miting al opoziţiei cu 30.000 de persoane


Moscova, 8 dec /Agerpres/ - Primăria Moscovei a autorizat joi seara organizarea unui miting al opoziţiei ruse cu participarea a 30.000 de persoane, manifestaţie împotriva rezultatelor alegerilor legislative ce este programată pentru sâmbătă în centrul capitalei ruse.

Opozanţii îşi doreau să organizeze acţiunea de protest, prin care contestă victoria formaţiunii lui Vladimir Putin la parlamentare, în Piaţa Revoluţiei, dar, în cele din urmă, au fost de acord cu Piaţa Bolotnaia, loc propus de autorităţile moscovite din raţiuni de securitate, a precizat adjunctul primarului, Aleksandr Gorvenko, potrivit RIA Novosti.

Premierul rus Vladimir Putin a declarat anterior că opoziţia are dreptul să se exprime, având în vedere participarea la manifestaţii, dar a subliniat că toate exagerările vor fi pedepsite.

'Dacă oamenii acţionează în spiritul legii, trebuie să le dăm dreptul să-şi exprime opiniile şi nu trebuie să limităm drepturile nimănui în această privinţă', a afirmat Vladimir Putin.

Premierul rus a subliniat însă că 'dacă cineva încalcă legea, organele de conducere şi ordine publică trebuie să ceară respectarea normelor utilizând toate mijloacele legale'.

Putin a făcut aceste afirmaţii în contextul protestelor opoziţiei care au avut loc după alegerile parlamentare de duminică. Sâmbătă, opoziţia organizează noi proteste în mai multe oraşe din Rusia, la Moscova, mii de persoane anunţându-şi intenţia de participa prin intermediul reţelelor sociale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu