miercuri, 14 decembrie 2011

Irak: trei morţi în violenţe printre care un atentat-sinucigaş la Bagdad


Bagdad, 14 dec /Agerpres/ - Trei persoane au murit marţi în atacuri în Irak, dintre care un căpitan de poliţie ucis într-un atentat-sinucigaş în centrul Bagdadului, au anunţat surse din securitatea irakiană, citate de AFP.

La Mosul /350 km nord de Bagdad/, un creştin şi soţia sa au fost ucişi în maşina lor de bărbaţi înarmaţi într-un cartier din vestul oraşului, a declarat un locotenent de poliţie sub acoperirea anonimatului.

Şi la Bagdad, un kamikaze s-a aruncat în aer cu maşina lui în jurul orei 21.00 /18.00 GMT/ la trecerea unei patrule de poliţie pe strada comercială Saadoune din centrul capitalei.

Un căpitan de poliţie a fost ucis în timp ce doi poliţişti şi trei civili au fost răniţi, potrivit unui responsabil din Ministerul de Interne.

Violenţa în Irak a scăzut brusc de la un maxim în anii 2006 şi 2007, dar atacurile rămân frecvente. În noiembrie, ele au ucis 187 de irakieni, potrivit cifrelor oficiale.

Plecarea trupelor americane, ce urmează să se încheie înainte de sfârşitul anului, este salutată de o mare parte a populaţiei din Irak, dar provoacă de asemenea îngrijorare cu privire la capacitatea forţelor irakiene de a asigura securitatea şi stabilitatea ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu