miercuri, 7 decembrie 2011

Preşedintele Karzai şi-a anulat vizita la Londra


Londra/Kabul, 7 dec /Agerpres/ - Preşedintele afgan Hamid Karzai şi-a anulat vizita oficială pe care urma să o efectueze la Londra pentru a se întoarce direct în Afganistan, unde marţi s-au comis două atentate soldate cu cel puţin 59 de morţi, a anunţat Ambasada Afganistanului la Londra.

Hamid Karzai era aşteptat marţi la Londra, după ce a participat la Conferinţa privind Afganistanul, desfăşurată luni, la Bonn /Germania/. Informaţia a fost confirmată de Downing Street.

Un prim atentat s-a produs la Kabul, a provocat moartea a 55 de persoane, inclusiv copii, şi 134 de răniţi, şi a avut loc cu ocazia unei procesiuni şiite prilejuite de Ashoura, una din cele mai sfinte sărbători ale islamului şiit, minoritar în această ţară. Aproape concomitent, patru persoane şi-au pierdut viaţa şi patru au fost rănite în explozia unei biciclete-capcană, la Mazar-i-Sharif /nord/, la trecerea unui cortegiu de credincioşi şiiţi. Acţiunea teroristă de la Kabul este cea mai sângeroasă de la atacul din iulie 2008, care a vizat Ambasada Indiei în Afganistan şi s-a soldat cu peste 60 de morţi.

Cele mai multe operaţiuni de acest fel sunt comise de talibani /suniţi radicali/, care au condus Afganistanul în perioada 1996-2001 şi îi cataloghează pe şiiţi drept eretici, nota AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu