marți, 27 decembrie 2011

Italia: explozia unui dispozitiv în apropierea unei agenţii de colectare a impozitelor în Sardinia


Roma, 27 dec /Agerpres/ - Un dispozitiv de putere redusă, probabil cu baza din gelatină, a explodat luni seară în faţa unei agenţii Equitalia, organism public de colectare a impozitelor, în apropiere de Olbia în Sardinia, insulă situată în centrul Italiei, au declarat carabinierii, transmite AFP.

Explozia, produsă la 19.30 GMT într-un moment când zona de obicei puţin frecventată era pustie, a distrus o parte din portalul de intrare, dar în rest pagubele sunt limitate, potrivit carabinierilor.

Carabinierii au o cazarmă în vecinătate şi au intervenit imediat. Numeroase camere sunt situate în zonă şi anchetatorii analizează imaginile pentru a-i identifica pe autorii atacului.

În 2003, persoane neidentificate au plasat dispozitive explozive în faţa dealerilor auto BMW şi Peugeot, foarte aproape de sucursala Equitalia.

Joia trecută, un colet capcană a fost interceptat la Roma la sediul unei agenţii Equitalia. Aceasta agenţie a fost lovită de explozia unui dispozitiv similar săptămâna trecută, care l-a rănit pe directorul ei general şi a fost revendicată de grupul italian de anarhişti FAI /Federaţia anarhistă informală/.

Cu zece zile în urmă, o scrisoare capcană ce conţinea un exploziv periculos a fost trimisă la Frankfurt şefului primei bănci germane, Deutsche Bank, Josef Ackermann, dar a fost detectată la timp.

Expedierea acestui colet a fost de asemenea revendicată de FAI care comite acest tip de acţiuni în Italia începând din anii 2000, vizând administraţii, personalităţi, carabinieri, poliţia, universităţi, penitenciare sau ambasade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu