luni, 12 decembrie 2011

Luptătorii nu pleacă din Tripoli înainte de formarea unei armate naţionale


Tripoli, 12 dec /Agerpres/ - Şeful Consiliului militar din Libia de Vest, Mokhtar Fernana, a afirmat duminică, în cursul unei conferinţe de presă, că foştii luptători rebeli nu intenţionează să părăsească Tripoli înainte de formarea unei armate naţionale, după cum cer locuitorii capitalei, transmite AFP.
Libia 'este în prezent un stat fără poliţie. Trupele thowar (combatanţii revoluţionari) apără Tripoli. Beneficiaţi de securitate şi stabilitate datorită membrilor thowar', a declarat generalul Fernana, aflat în capitala ţării.
'Când va fi formată armata naţională, trupele thowar îşi vor abandona armele', a adăugat el, menţionând că ministerele 'Apărării şi de Interne nu au destulă forţă' pentru a asigura securitatea capitalei.
Miercuri, sute de locuitori din Tripoli au manifestat pentru a cere plecarea din capitală a facţiunilor armate venite din alte oraşe, care au participat în august la 'eliberarea Tripoli' şi au rămas la faţa locului.
Guvernul a anunţat la acea dată că susţinea un plan al Consiliului local din Tripoli ce prevedea dezarmarea capitalei înainte de 31 decembrie. De atunci însă, nu a fost observată nicio măsură în acest sens.
Ffernana, care a precizat că face parte din grupul responsabil cu formarea noii armate, a cerut Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) să numească de urgenţă un şef de stat-major al armatelor.
'Fără numirea unui şef de stat-major, nu va exista armată naţională', a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu