miercuri, 28 decembrie 2011

Afganistan: Trei militari ai NATO ucişi de o bombă artizanală (ISAF)


Kabul, 28 dec /Agerpres/ - Trei militari din cadrul forţelor NATO în Afganistan (ISAF) au fost ucişi în estul ţării de o bombă artizanală, arma preferată a insurgenţilor talibani, a anunţat miercuri ISAF, citată de AFP.
Conform politicii sale, ISAF nu a precizat naţionalitatea militarilor care şi-au pierdut viaţa, nici locul unde a avut loc explozia, nici dacă au fost răniţi.
Atentatul a avut loc marţi.
'Trei militari ai ISAF au fost omorâţi în urma exploziei unei bombe artizanale în estul Afganistanului, ieri (marţi)', a făcut cunoscut ISAF prin intermediul unui comunicat.
În Afganistan se află în prezent circa 130.000 de soldaţi străini, dintre care 90.000 sunt americani.
Insurecţia talibanilor, alungaţi de la putere la sfâşitul anului 2001 de către o coaliţie internaţională condusă de Statele Unite, s-a intensificat în ultimii ani şi s-a extins pe aproape întreg teritoriul ţării.
NATO, cu SUA în primele rânduri, a demarat în acest an retragerea progresivă din Afganistan a tuturor unităţilor combatante, prevăzută să se încheie la sfârşitul lui 2014, dată la care coaliţia intenţionează să fi remis responsabilitatea securităţii în întreaga ţară forţelor afgane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu