miercuri, 7 decembrie 2011

Frigănele fără voie


Marţi, 06 decembrie a.c., în jurul orei 13.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat, prin Sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Macovişte.
Incendiul a izbucnit la o afumătoare şi exista pericolul de extindere a focului la locuinţa proprietarului situată la o distanţă de aproximativ 2 m. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri miliatri din cadrul Secţiei Oraviţa care au reuşit să lichideze incendiul înainte ca acesta să producă pagube majore. Totuşi, focul a mistuit aproximativ 30 kg de preparate din carne şi şase mp din acoperişul anexei în care a fost amenajată afumătoarea.
Având în vedere cele prezentate mai sus, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin reaminteşte cât de importante sunt măsurile de prevenire a incendiilor ce trebuie luate la nivelul fiecărei gospodării. Astfel, cetăţenii sunt rugaţi să nu folosească afumători improvizate ori amplasate în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile.
Pentru siguranţa locuinţei, afumătorile trebuie să fie construite din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi amplasate independent de celelalte construcţii din gospodărie.




INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plt. Ancuţa Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu