miercuri, 28 decembrie 2011

Creştere puternică a numărului de agresiuni sexuale în academiile militare americane


WASHINGTON (MEDIAFAX) - Numărul agresiunilor sexuale semnalate autorităţilor în academiile militare americane este în creştere pentru al doilea an consecutiv, potrivit unui raport al Pentagonului, publicat marţi, relatează AFP.
În cursul anului şcolar 2010-2011, au fost raportate autorităţilor 65 de agresiuni sexuale, arată raportul. În 2009-2010, numărul lor a fost de 41, ceea ce reprezintă o creştere de 64 la sută în raport cu 2008-2009.
Departamentul american al Apărării a declarat că nu poate explica această creştere, dar potrivit oficialilor militari, ea ar putea fi cauzată de recentele campanii desfăşurate în rândul studenţilor care, sensibilizaţi cu privire la această problemă, au ezitat mai puţin în a denunţa aceste agresiuni autorităţilor.
"Când soldaţii semnalează agresiuni sexuale, Pentagonul poate ajuta victimele şi poate cere socoteală agresorilor", menţionează textul.
Potrivit raportului, toate academiile militare se conformează regulilor dictate de Departamentul Apărării pentru a preveni agresiunile sexuale.
Documentul anunţă, de asemenea, punerea în aplicare a unei noi politici care va permite unui elev să fie transferat rapid imediat după semnalarea unei agresiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu